لوگو انجمن علمی کاردرمانی

تهران، پاسداران، بوستان دوم، خیابان گیلان، خیابان اسلامی،نبش کوچه گلزار غربی، پلاک 11، طبقه 4

۰۲۱۲۲۵۰۴۵۶۴

Rating is disabled

گفتگو با خانم ژاندارک اقلیدی به مناسبت روز جهانی کاردرمانی

eghlidi b 36597روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: پنجم آبان ماه مصادف با 27 اكتبر و روز جهاني كاردرماني است که به همین مناسبت درصدد برآمدیم پاي صحبتهای ژاندارك اقليدي یكي از پيشكسوتان رشته كاردرماني بنشينيم .

 

وي ضمن تبریک روز جهاني كاردرماني به تمام اعضاي هيات علمي، کارشناسان و دانشجويان اين رشته براي تمامي كساني كه در جهت ارتقاي سلامت در ايران اسلامي تلاش مي كنند آرزوي موفقيت کرد و اظهارداشت: من همیشه درطول این سالها با عشق و علاقه و پشتکار در مسیر  رسیدن به اهداف عالی برای این رشته تلاش کرده ام  و زمانی مي توانم از تلاش و پيگيري براي اين رشته فراغت پیدا کنم كه شاهد ارتقای دانشجویان این رشته  درسطح  pHDدر این دانشکده باشم که امروز به تحقق یافتن اين هدف نزديك مي شويم و انشاءا… تا سال آينده اولين گروه pHD رشته كاردرماني در دانشكده توانبخشي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي پذيرفته مي شود.

اين بانوي پرتلاش كه مادر كاردرماني در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي محسوب مي شود خاطرنشان می کند که امروز نیز پس از 40سال كار در حيطه كاردرماني باز هم با همان علاقه روزهاي اول به ارتقای علمی و پژوهشی اهداف رشته كاردرماني می اندیشد و با اشاره به دغدغه هاي مهم اين روزهای خود اظهار می دارد: در حال حاضر رشته كاردرماني در شاخه درمان كودكان فلج مغزي، کودکان عقب ماندگی ذهنی، بيماران ارتوپدي ، بيماران نورولوژي مثل سكته هاي مغزي ، ام اس و…  جايگاه مناسب خودش را پيدا كرده است ولي هنوز هم در بخش هاي مهمي از نظام سلامت كشور به حضور پررنگ تر اين رشته نياز مبرمی وجود دارد.

اقليدي بخش سالمندي را از جمله اين موارد برشمرد و افزود: كاردرماني با حضور در نظام سلامت كشور علاوه بر درمان و حمايت هاي توانبخشي مي تواند در مرحله آموزش و پيشگيري خصوصا در بخش سالمندي هم نقش مهمي داشته باشد و با ارايه راهكارهاي مناسب ديدگاه سالمندان را در مواجه با مشكلات ذهني و جسمي و رواني مربوط به دوران سالمندي بطور سازنده اي اصلاح كند.

وی در ادامه گفت: به نظر من جاي تاسف دارد كه خدمات پراكنده اي بطور روزانه توسط شهرداري ها و ساير سازمان ها براي سالمندان ارايه مي شود بدون در نظر گرفتن يك پروتكل معين كه با حضور كاردرمانگر تدوين شده باشد يا حتي وقتي قرار است تهران كانديد شهر دوستدار سالمند شود بهتر است در كميته مربوطه اين طرح، كارشناسان كاردرماني حضور داشته باشند تا به شكل بهينه و علمي تر شهرمان را به شهر دوستدار سالمند تبديل كنيم .

اين پيشكسوت كاردرماني با اشاره به مصوبه جديد مجلس شوراي اسلامي درباره پذيرش دانش‌آموزان استثنايي در كنار دانش آموزان عادي که شيوه نامه اجرايي آن به آموزش و پرورش کودکان استثنایی هم ابلاغ شده است گفت‌: به نظرم بهتر بود در تدوين اين شيوه نامه اجرايي كارشناسان كاردرماني براي ارايه نظرات كارشناسي در نحوه يكپارچه و هماهنگ كردن كودكان استثنائي(با توجه به مشكلات ذهني وجسمي) براي قرار گرفتن در كنار كودكان عادي حضور داشته باشند و حتي در مدارس براي پذيرش و آماده كردن اين كودكان حضور پررنگ تري داشته باشند.

ژاندارك اقليدي در خاتمه سخنان خود گفت: اميدوارم به زودي كاردرمانگرها براي ارتقاي سلامت جامعه، مطابق برنامه چشم انداز بيست ساله و با در نظر گرفتن افق روشنتر براي كاردرماني در سال 1400؛ ديدگاه و استراتژي هاي پييشنهادي خود را ارايه كنند تا بتوان با برنامه ريزي بهتر، به اهداف والاي كاردرماني و هدايت جامعه به سوي توانمندي بيشتر حركت كنيم.

گفتنی است ژاندارک اقلیدی متولد سال 1334 و از فارغ التحصیلان گروه اول دانشگاه تهران است که سال 1352قدم به این رشته گذاشته و سالها در راه تاسیس و به ثمر رسیدن این رشته مجدانه تلاش کرده و نقش بسزایی در  شناساندن جایگاه رشته کاردرمانی در جامعه  ایفا کرده است . البته رشته کاردرمانی ازسال 1350باورود اساتید سازمان بهداشت جهانی که خود کاردرمانگر بودند در کشور ما آغاز شد. وی سال 1358 در بخش توانبخشي بيمارستان طالقاني که یکسال بعد به دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي واگذارشد مشغول فعالیت شد.

اين پيشكسوت دانشگاه در سال 1359بعنوان نماينده شاخه توانبخشي در ستاد انقلاب فرهنگي حضور يافت و در ادامه با نمايندگي شاخه كاردرماني كه شاخه تخصصي خودش محسوب مي شد ضمن بازنگری سرفصل دروس اين رشته را تهيه و به تصويب اين شورا رساند. از سال 1366 دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي براي اولين بار با پذيرش كارشناس كاردرماني در محل دانشكده پيراپزشكي این رشته را راه اندازی کرد .سپس در دانشكده توانبخشي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي به ارایه خدمات آموزشی، پژوهشی و درماني قابل توجهي در مسیر ارتقاي کمی وکیفی اهداف این رشته درسطح جامعه توانبخشی پرداخت که تا به امروز نیز  ادامه دارد. ژاندارک اقلیدی همچنین به عنوان يكي از اعضاي اصلي در سال 1369 نقش موثری در راه اندازی انجمن كاردرماني ايران داشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *