به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران:
بازی درمانی یکی از روشهای مؤثر در درمان مشکلات رفتاری و روانی کودکان است.
بازی درمانی یکی از روشهای مؤثر در درمان مشکلات رفتاری و روانی کودکان است.این روش بعنوان ابزاری برای برقراری ارتباط بین کودک و درمانگر مورد استفاده قرار می گیرد.کلینیک بازی درمانی دردانشکده علوم توانبخشی در اواحر سال گذشته افتتاح گردید و آماده ارائه خدمات به کودکان با مشکلات ارتباطی، هیجانی، اضطراب، پرخاشگری و کمبود توجه می باشد.
دکتر افسون حسنی مهربان مدیر گروه بخش کاردرمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص اهداف تاسیس وخدمات این کلینیک اظهار داشت: با توجه به اینکه دانشگاه ما، یکی از اصلی ترین دانشگاههای کشور برای تربیت نیروهای کاردرمانی کشور می باشد، از اینرو بعنوان گروه کاردرمانی بدنبال توسعه بخشهای مختلف برای کارآموزی دانشجویان می باشیم. همچنین توسعه و تجهیز و بروز رسانی کلینیک ها از اهداف اصلی مسئولین این دانشکده می باشد.در همین راستا کلینیک بازی درمانی تخصصی کودکان، برای رشته کاردرمانی،در اواخر سال 92 تأسیس گردید.
وی با بیان این مطلب که زبان ارتباط ما با کودکان بازی می باشد، گفت: کودکان در مراحل مختلف رشدی، بازیهای مختلفی انجام می دهند و کمتر صحبت می کنند. رشد کامل گفتاری، درسالهای قبل از 6 سالگی می باشد و ما جهت درمان باید به زبان خود کودک، با وی ارتباط برقرار نمائیم.
دکتر مهربان اظهار داشت: بازی یکی از راههایی است که کمک می کند وارد دنیای کودک شویم . کودک راحت تر احساسات خود را بیان می کند. بازی درمانی نیز یک راه درمانی است که به درمان کودکانی که به هر دلیلی دچار مشکل می باشند،کمک می کند. این مشکلات می تواند در زمینه های مختلف همچون تغییر محیط، از دست دادن پدر و مادر، رخ دادن فاجعه( که اثرات خیلی بدی برای کودک داشته) ، زلزله، آسیبهای اجتماعی، پیش فعالی و عقب ماندگی ذهنی باشد که با بازی درمانی به درمان آنها کمک می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این موضوع که هیچگونه محدودیت سنی برای درمان کودکانوج ود ندارد، گفت: زبان ارتباط با کودک، در خلال انجام فعالیتهایی است که انجام می دهد که فعالیت کودک نیز بیشتر جنبه بازی دارد. مداخله و وارد شدن ما به دنیای کودک نیز از طریق بازی می باشد. ما با در اختیار گذاشتن انواع اسباب بازیها ،انتخاب را در اختیار کودک قرار می دهیم.
وی تصریح کرد: البته شیوه های مختلفی برای بازی درمانی وجود دارد که با توجه به نوع مشکل کودک، شیوه انجام کار متفاوت می باشد. رایج ترین روش این است که خود کودک انتخاب کند و هیچگونه فشار یا اجباری از محیط بیرون بر وی نباشد. ولی گاهی اوقات کودک دچار افسردگی می باشد که در اینصورت، سعی می کنیم خود ما شروع کننده بازی باشیم.
مدیر گروه بخش کاردرمانی دانشگاه گفت: در درمان کودکان هیچ محدودیت زمانی وجود ندارد. تا زمانی که خانواده وسرپرست کودک ابراز کنند، بهبودی حاصل شده است و شیوه های برخورد با کودک را به طور کامل فرا گرفته اند. در این حالت، تعداد دفعات و جلسات تناوبی را کم و سپس قطع می کنیم که این امر، بستگی بسیاری به شرایط کودک دارد.
دکتر مهربان در پایان اظهار کرد: این بخش آماده ارائه خدمات به کودکان با مشکلات ارتباطی، هیجانی، اضطراب، پرخاشگری و کمبود توجه می باشد.
گفتنی است: علاقمندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت دانشکده علوم توانبخشی به نشانی http://rehab.iums.ac.irمراجعه نمایند.